Like Me Here !

Ibarat Bunga Mawar

Views
 

*Fasha taktahu nak update ape . h0pe k0rang terhibur . dha bace like lhaa*

Cinta itu ibarat bunga mawar . .
Bila dilihat memang cantik . .
Tapi kalau salah cara kita memegangnya kita yang merana . .
Kerana dibatang bunga mawar ada durinya . .
Bisa dari durinya itu amat memeritkan . .

Begitu juga Cinta . .
Cinta memang indah , tambah-2 kepada remaja zaman sekarang . .
Sampaikan ada sesetengah remaja sanggup menggadai diri demi cinta . .
Cinta memanglah indah & memang mengasyikkan . .
Tapi kita haruslah berwaspada dengannya . .
Kita taktahu apa yang ada dengan Cinta yang kita selami itu . .
Kerana takmungkin insan yang dicintai itu milik kita . .
 & bila kita takmampu menerima kenyataan 0rang yang dicintai itu meninggalkan kita . .
Hidup pasti akan merana . .
Tapi haruslah diingat . . Cinta yang satu Cinta Illahi . .
Selamilah Cinta Illahi baru Cintakan makhlukNya . .

19 comments:

  1. dik, tulisan tak berapa nampak la dik.

    ReplyDelete
  2. sweet..hehehe...

    jom comment di entry sy :
    http://imnursyahira.blogspot.com/2012/12/istanbul-aku-datang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe~ sweet lha sgt ann . InsyaAllah ! :D

      Delete
  3. Amboi..tgh mood ape ni?hehe..*wink*

    Hi, jemput view blog QIOS,jom! Macam ada dekat situ. Tengok dulu baru tau..
    www.qiostestblog.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu~ takde m0od pape p0ms . m0od biase-2 jehh !! 0ke-3 . InsyaAllah . :D

      Delete
  4. Jom join segmen Eyz http://miseyz.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-following-follow-by.html

    ReplyDelete
  5. i love bunga mawar,,,,,,,, sebab dia charming.
    follow me back : fi3neechan.blogspot.com
    i'm following you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha~ ykew ? bgus lhaa . . sye suke jugakk ! 0ke , semestinye !!

      Delete
  6. awww so sweet this blog
    i lovvit! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha~ ape yg sweet sgt tuhh btw , thanks yerps !! huhu~

      Delete
  7. Cewah, jiwang la adik ni. Alhamdulilah,, jiwang adik ke arah ialam ;) Btw, join la GA ni, dapat duit tau #1 http://sheisdibaa.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-adilla-shahirah.html #2 http://sheisdibaa.blogspot.com/2012/12/rm100-give-away-dari-eyriqazzcom.html #3 http://sheisdibaa.blogspot.com/2012/12/yang-indah-itu-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. HeHe~ mane ade jiwang kak . . biase-2 jehh !!! Alhamdulillah . . InsyaAllah lha kak ! :D

      Delete
  8. nice !! :)

    jemput lah singgah kat my entry
    http://giragiraromantic.blogspot.com/2012/12/whos-new-kid-in-amigurumi-world.html :)

    ReplyDelete

Hye , Cute~!!
wahhhhh~!! Keyboard awak cantek lhaa .
Tinggalkan komen sket . 1 pung jadi lha . Hik-3